پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
سید طاهر شمیمی

حال با گذشت چندماه از درخواست قبلی رهبران شیعه عربستان و معطل ماندن آن درخواست ها باید دید که آیا حاکمان عربستان همچنان نسبت به رشد علمی در مناطق شیعه نشین بی تفاوت هستند؟

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه حدود 6 ماه قبل گروهی از رهبران شیعه عربستان با ملک عبدالله دیدار کرده و مطالباتی همچون آزادی عملکرد بیشتر شیعیان، آزادی چهره‌های مذهبی و فعالان دستگیر شده در حوادث قطیف و ... را مطرح کردند. یکی از این مطالبات شکل‌گیری یک شهرک دانشگاهی در منطقه قطیف عربستان بود که به نظر می رسد همچنان بدون پیگیری مانده است؛ مساله ای که به نظر می رسد حاکمان عربستان علاقه ای برای رشد علمی در مناطق شیعه نشین ندارند.

در همین راستا اخیرا حجت الاسلام والمسلمین سید الشمیمی طی سخنانی در مسجد امام حسن(ع) در عوامیه عربستان تاکید کرد: قطیف این شایستگی را دارد که یک شهرک دانشگاهی متناسب با فارغ التحصیلان دوره ربیرستان در هر سال داشته باشد به ویژه با توجه به اینکه دانشجویان قطیف لیاقت وشایستگی خود را در زمینه های مختلف اثبات کرده اند.وی همچنین خواستار تلاش جدی مسؤولان برای حل مشکلات آموزشی کشور شد و گفت: آموزش به یکی از مشکلات کشور تبدیل شده که باید راه حلی برای آن اندیشیده شود.

الشمیمی در بخش دیگر از سخنان خود آموزش عالی را به سه بخش دانشگاه های دولتی و غیر انتفاعی و اعزام به خارج تقسیم کرد و تاکید کرد که هر سه بخش برای حل مشکل آموزش کفایت نمیکند.

وی سپس ضمن اشاره به آموزش غیرانتفاعی گفت: این نوع آموزش نیازمند پرداخت هزینه های سنگینی است که اکثر شهروندان توان پرداخت آن را ندارند و از طرفی با توجه به محدودیت رشته ها نمیتواند پاسخگوی نیاز تمام دانشجویان باشد. وی در ادامه تاکید کرد که ازدیاد دانشگاه های غیر انتفاعی حتی ممکن است مشکل بخش آموزش عالی را تشدید نیز بکند و باعث شود مسؤولان به همین دانشگاه ها اکتفا کرده و به فکر تاسیس دانشگاه های دولتی نباشند.

این روحانی شیعه عربستانی سپس در نقد نظام دانشگاهی اعزام به خارج نیز گفت: این بخش نیز نیازمند نظارت و دشواری ها و پیامدهای رفتاری و اخلاقی دانشجویان اعزامی و حفاظت از دین و اخلاق و رفتار آنها میباشد که این امر نیازمند نظارت مستمر بر امور دانشجویان است و هزینه های مالی زیادی برای دولت در پی خواهد داشت.

وی سپس با اشاره به دانشگاه های دولتی گفت: این دانشگاه ها تنها راه حل مشکل آموزشی هستند و در این زمینه از محرومیت استان قطیف از دانشگاهی در خور تعداد دانشجویان این استان انتقاد کرد.

سید الشمیمی گفت: استان قطیف از نظر تعداد ساکنان اولین رتبه را در کشور دارد و در عین حال بیشترین میزان شهروندان بومی را نیز در خود جای داده و نسبت شهروندان بومی این منطقه نسبت به ساکنان آن 78 درصد میباشد.

وی افزود: قطیف همچنین بیشترین میزان ورودی به دانشگاه ار دوره دبیرستان را دارد و هر سال حدود 37383 دانشجو از این استان فارغ التحصیل میشوند. اگر نظام آموزش عالی دولتی فراگیر شود، بسیاری از مشکلات این بخش حل خواهد شد؛ چرا که حوادث و اتفاقات جاده ای تا کنون جان ده ها و بلکه صدها نفر از دانشجویان را گرفته و این در حالی است که اگر دانشگاه های دولتی در هر استان تاسیس شود هزینه های مالی دانشجویان نیز کاهش می یابد.

سید الشمیمی از تمام مردم خواست برای حل این مشکل تلاش کنند و از مسؤولان نیز خواست توجهی بیشتری به این استان داشته باشند.

حال با گذشت چندماه از درخواست قبلی رهبران شیعه عربستان و معطل ماندن آن درخواست ها باید دید که آیا حاکمان عربستان همچنان نسبت به رشد علمی در مناطق شیعه نشین بی تفاوت هستند؟

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha